Veelgestelde vragen

Klantenservice

Waar kan ik SENCO-producten kopen?

SENCO-producten koop je via een lokale dealer of online winkel. De dichtstbijzijnde dealer vind je via Vind een dealer. Ben je een dealer en wil je onze producten verkopen, neem dan contact op met ons voor meer informatie.

Onderhoud & service

Hoe onderhoud ik mijn gasaangedreven machine?

Goed onderhoud van je gasgereedschap is belangrijk als je er lang plezier van wilt hebben. Blaas na gebruik het stof van de machine en reinig om de andere dag het luchtfilter bovenop de machine. We raden je aan de machine grondig te reinigen nadat je 10.000 spijkers hebt geschoten of 9 brandstofcellen hebt gebruikt. Gebruik daarvoor onze reinigingset voor gasgereedschap.  Lees de handleiding van de machine goed. Daarin staat hoe je dit moet doen. Smeer tijdens het onderhoud de machine indien nodig met een waterverdrijvende spray. Gebruik je de machine en de accu enige tijd niet, laad dan de accu met regelmatige tussenpozen op om te voorkomen dat hij achteruitgaat. 

Hoe moet ik mijn pneumatische gereedschap onderhouden?

Goed onderhoud van je pneumatische gereedschap is belangrijk als je er lang plezier van wilt hebben. Blaas na gebruik om te beginnen eerst het stof van je machine. Smeer de machine indien nodig regelmatig met een waterverdrijvende spray. Lees de handleiding van de machine goed. Daarin staat hoe je dit moet doen. Na het reinigen van de machine mag nergens hoorbaar lucht ontsnappen. Als er toch ergens een lek is, moet de machine door een erkende monteur worden gerepareerd.  Sommige machines zijn olievrij en hoeven niet gesmeerd te worden. Berg de machine na gebruik op in de bijbehorende koffer om beschadiging te voorkomen.

Hoe onderhoud ik mijn accugereedschap?

Goed onderhoud van je accugereedschap is belangrijk als je er lang plezier van wilt hebben. Blaas het stof van het apparaat na gebruik. Sommige machines zijn olievrij en hoeven niet gesmeerd te worden. Moet de machine toch worden onderhouden, spuit hem dan eventueel in met een waterverdrijvende spray. Gebruik je de machine en de accu enige tijd niet, laad dan de accu met regelmatige tussenpozen op om te voorkomen dat hij achteruitgaat.  

Hoe onderhoud ik mijn compressor?

Goed onderhoud van je compressor is belangrijk als je er lang plezier van wilt hebben. Schakel de compressor uit met de drukschakelaar om eventuele druk uit de cilinderkop te verwijderen. Laat na elk gebruik de lucht uit de tank weglopen om te voorkomen dat door condensatie roest ontstaat. Gebruik altijd de aftapkraan onderaan de tank om de druk te verwijderen en kantel daarbij de compressor naar alle kanten om er zeker van te zijn dat alle condens uit de tank verwijderd wordt. Tap de condens niet af met behulp van de veiligheidsklep! Hierdoor kan de veerspanning op de ring lager worden, wat de levensduur van de klep verkort. Bovendien wordt op deze manier niet alle condens uit de tank verwijderd. Reinig wekelijks de luchtfilters aan de voor- en achterzijde, of het filterelement zelf als dat toegankelijk is.

Hebben jullie een eigen reparatieservice? Hoe kan ik mijn gereedschap aanmelden voor reparatie?

SENCO heeft een eigen reparatieservice met gespecialiseerde servicemonteurs. Via deze link kun je je machine aanmelden voor reparatie. Nadat je het formulier het ingevuld en opgestuurd, ontvang je een bevestigingsmail met nadere instructies.

Instructies/ instellingen

Hoe weet ik op hoeveel bar ik mijn compressor moet instellen?

Als basisregel geldt: zet de compressor voor grote machines op 7 bar en voor kleinere machines op 6 bar. Schiet een paar spijkers en pas de barinstelling aan. Stel de druk zo laag mogelijk in, zonder dat de functie minder wordt. Dit komt zowel de machine als de compressor ten goede. 

Mijn compressor start niet meer. Wat moet ik doen?

Zet de compressor uit en druk op de resetknop als die zich achterop de compressor bevindt. Zet de compressor weer aan. Druk niet vaker dan 3 maal op de resetknop en zet steeds eerst de compressor uit.  Werkt de compressor nog steeds niet of is er geen resetknop aanwezig, neem dan contact op met de klantenservice of meld je machine aan voor reparatie.

Mijn compressor start niet of is gestopt.

Controleer of je voldoende elektrisch vermogen hebt. Het snoer mag niet te lang zijn en moet de juiste specificaties hebben. De aanbevolen afmeting is 2,5mm2 voor verlengsnoerenvan meer dan 15 meter.

Mijn pneumatische spijkermachine schiet niet alle spijkers diep genoeg.

Controleer of je de compressor hebt ingesteld op de juiste werkdruk. Controleer of de slang de juiste afmeting en lengte heeft en of je de juiste compressor gebruikt voor de hoeveelheid lucht die je machine gebruikt. 

Garantie

Hoe lang is de garantie geldig?

De garantietermijn kan per machine verschillen. Je kunt alle garantiebepalingen lezen op de productpagina's op deze website en op de verpakking van de machine. Over het algemeen is de garantietermijn van XtremePro-machines 5 jaar, van gasmachines 2 jaar en van andere producten 1 jaar. Bekijk altijd de productinformatie om te zien wat voor jouw product geldt. De garantietermijn wordt ook vermeld op de verpakking van de machine. Wil je weten wat de garantietermijn van een bepaalde machine is, typ dan de naam van de machine in het zoekveld bovenaan deze pagina. Hierdoor word je naar de productpagina met de garantiebepalingen gebracht. 

Moet ik mijn gereedschap online registreren voor de garantie?

Nee, je bon/aankoopbewijs is het garantiebewijs. 

Productinformatie

Waar vind ik informatie over een product?

Op de productpagina's op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt. Op deze pagina staan de eigenschappen en voordelen van het product, foto's en video's, en downloads zoals reserveonderdelen, technische specificaties en handleidingen. Heb je toch nog een vraag over je machine, neem dan contact op met ons. De gegevens vind je op de contactpagina

Hoeveel accu's worden met de machine meegeleverd?

Het aantal accu's verschilt per machine. Dit kun je vinden op de pagina met productinformatie.

Welke bits heb ik nodig en hoe lang moeten ze zijn?

Op elke productpagina vind je onder productinformatie welke bits voor deze machine nodig zijn. De lengte van de bit wordt aangegeven onder accessoires.

Moet ik SENCO-spijkers gebruiken in mijn SENCO-spijkermachine of kan ik ook een ander merk gebruiken?

Wij adviseren wel om SENCO-bevestigingsmiddelen te gebruiken, maar dit is niet altijd nodig. Gebruik altijd de juiste maat bevestigingsmiddelen zoals aanbevolen op de productpagina. Bevestigingsmiddelen die te groot of te klein zijn kunnen de machine beschadigen.

Waar vind ik de technische specificaties / gebruiksaanwijzingen?

Op de productpagina's op deze website is veel informatie over de producten te vinden, zoals technische specificaties en gebruiksaanwijzingen. Je vindt de technische informatie ook onder het kopje 'technische gegevens' op het tabblad 'je machine onderhouden'.

Waar vind ik opengewerkte tekeningen en een overzicht van reserveonderdelen?

Op de productpagina's op deze website is veel informatie over de producten te vinden, zoals handleidingen met explosietekeningen en reserveonderdelen. Je vindt de reserveonderdelen ook onder het kopje 'technische gegevens' op het tabblad 'je machine onderhouden'. Als de machine niet meer in productie is, vind je de reserveonderdelen onder het kopje 'vervallen machines' op het tabblad 'je machine onderhouden'.

Waar kan ik de conformiteitsverklaring (DOC) en prestatieverklaring (DOP) vinden?

Deze verklaringen vind je onderaan de productpagina's op deze website onder 'Downloads'. 

HEB JE HET ANTWOORD OP JE VRAAG NIET GEVONDEN? STUUR ONS JE VRAAG VIA ONDERSTAAND FORMULIER!

Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens door deze website zoals vermeld in de privacyverklaring.